Dag- og fritidsinstitutioner

Ribe Kunstmuseum sætter fokus på de mindste børns sansning, idéer og kreativitet gennem forløb, der fokuserer på dialog og oplevelse.

Mit første museumsbesøg
For dag- og fritidsinstitutioner tilbyder Ribe Kunstmuseum læringsforløb, der sætter fokus på, hvad et museum er og på, hvad der gemmer sig af historier og fortællinger i de smukke udstillingssale. Sammen ser vi på nogle af museets værker og går på opdagelse blandt motiver, ting og symboler.

Alle forløb varer ca. 45 min.
Pris: 650 kr.
Alle forløb er tilpasset børnenes alder og behov.

Herunder ser du de forløb, som i øjeblikket udbydes på museet. Vi kan altid planlægge kortere eller længere forløb efter ønske og behov. Disse planlægges individuelt og skræddersys til den enkelte stue og/eller hold.

Hvis billeder kunne tale

Hvad siger kirurgen Chr. Fenger i Martinus Rørbyes billede? Græder den lille baby i Michael Anchers barnedåbsbillede? Og hvad mon de to kaffedrikkende kvinder snakker om i stuen på Viggo Johansens billede? Sammen rejser vi ind i museets kunstværker og bruger fantasien til at gå i dialog med værkernes hovedpersoner.

Hvis du var kunstneren

I samlet flok taler om, hvad kunst er og hvad der gør et kunstværk spændende. Hvis du var kunstneren, hvilke farver ville du så bruge og hvilke motiver ville du synes var sjove at male?