Læring

På omvisninger og i undervisningsforløb belyses og udforskes forskellige perioder i dansk kunsthistorie i årene 1750-1950. Vi dykker ned i kunstneriske strømninger og temaer, og vi ser nærmere på de mange motiver og symbolske betydninger, der knytter sig til værkerne i Ribe Kunstmuseums permanente samling.

Til udstillingen Peter Callesen. På dybt vand er der blevet udarbejdet tre helt nye undervisningsforløb for Folkeskolens mellemtrins- og udskolingsklasser. Der er herudover mulighed for at tilmelde sig en af de fire workshops. Forløbs- og workshopsbeskrivelser findes her

Hvis I besøger Ribe Kunstmuseum uden at skulle have en omvisning skal I melde jeres ankomst på forhånd. Af sikkerhedsmæssige hensyn skal skolebørnene være under opsyn af en lærer under hele besøget. Læs husreglerne her.

Dine øjne, de skal se!

Ribe Kunstmuseum tilbyder omvisninger og undervisning mandag-fredag i tidsrummet 9.00-15.00. Det foregår altid i museets udstillingssale - foran kunstværkerne - og tager udgangspunkt i billedanalyse og stilhistorie.

Undervisningen er dialogbaseret med henblik på at engagere og udfordre den enkelte elev. Museets formidlere lægger vægt på undervisningsformer, der fordrer aktiv elevdeltagelse, blandt andet ved at lade samtaler og diskussion om kunstens mange nuancer være omdrejningspunkt for læring. Vores ønske er at få kunst til at vække refleksion og mane til eftertanke hos den enkelte elev. Og vi håber, at undervisningen vil give elever lyst til at gå på opdagelse i museets samling på egen hånd.

Til nogle undervisningsforløb lægger vi vægt på at inddrage eleverne med praktiske og kreative øvelser.

Til nogle særudstillinger vil der være undervisningsmateriale, som kan bruges før, under og efter besøget på museet. Undervisningsmaterialet er altid tilgængeligt her på sitet og er til fri download.

Undervisningsforløb kan bestilles ved at skrive til post@ribekunstmuseum.dk. Vi tilpasser al læring til børn og unge - og skræddersyr gerne forløb til den enkelte klasse. Kontakt os gerne med ønsker om særlige vinkler og værkudvalg.

Tidsramme
Omvisninger varer 45-60 min.
Max. 25 elever
Pris: 650 kr.

Alle grupper bedes ankomme i god tid til omvisning og undervisning.

Læringssamarbejde: Kontakt museet, hvis du er interesseret i at indgå i et uforpligtende idé- og udviklingsarbejde om ny formidling samt lærings- og undervisningstilbud til børn og unge.

Ribe Kunstmuseum er en del af Myrthue og Skoletjenesten vest for Storebælt.