Rundvisninger til folkeskoler

Vi tilbyder rundvisninger og undervisningsforløb, der tager udgangspunkt i museets samling af dansk kunst fra 1750-1940.

Vi arbejder dialogbaseret, og vi vil gerne aktivere eleverne gennem spørgsmål, snak og øvelser. Rundvisninger og undervisningsforløb kan tilpasses elevernes klassetrin.

Tidsrum: 45-60 min.
Pris: 650 kr.

Meld gerne jeres ankomst på forhånd, hvis I besøger Ribe Kunstmuseum uden at have booket en rundvisning.

Den aktuelle

Vi fortæller om den aktuelle særudstilling på museet.

Slottet og kunstskattene

Vi byder indenfor i industrimanden Balthazar Giørtz’ vilde villa midt i Ribe. Hør historien om Giørtz, se husets flotte detaljer og nogle af de bedste kunstværker i det fantastiske museum, som Giørtz’ gamle hjem nu danner rammen om.

Billeder, der fortæller historier

Vi fortæller en god historie om nogle af billederne på museet. Eleverne bruger deres fantasi til at videreudvikle billedernes historier.

Fællesskaber

Vi ser på kunstværker, der handler om fællesskab. Vi snakker om, hvordan mange kunstnere var en del af fællesskaber, hvor man både var venner og rivaler. Det gælder f.eks. guldaldermalerne og skagensmalerne. Rundvisningen afsluttes med gruppearbejde.

Guldalderen i dansk kunst

Sammen ser vi på portrætter, landskaber og genremalerier fra tiden ca. 1800-1850 i dansk kunst og fokuserer på guldalderens hvem, hvad, hvornår og hvorfor.

Det moderne gennembrud

Sammen ser vi nærmere på tiden omkring år 1900, hvor kunstnere gør op med guldalderens traditioner. Kunsten bliver moderne.

Hvis portrættet var en scene

Sammen undersøger vi museets portrætter med begreber fra teaterverdenen og identificerer, hvordan kunstnerne iscenesætter de portrætterede via kropssprog, kostumer, kulisser, rekvisitter og roller.

Hvis billedkunstnerne var paparazzi-fotografer

Sammen ser vi på udvalgte værker i samlingen og taler om, hvordan værker kan skifte betydning alt efter, hvilken sammenhæng de optræder i.

Fotosafari i Ribe

Ribe Kunstmuseum inviterer fotointeresserede elever og lærere til en gåtur gennem Ribes Instagram-venlige gader. Vi laver praktiske øvelser, der skal gøre eleverne i stand til at tage levende og gode billeder.