Folkeskolen

Ribe Kunstmuseum giver omvisninger og udvikler løbende undervisningsforløb til folkeskolens mellemtrin og udskoling. Her dykker vi ned i kunsthistoriske temaer, motiver og symboler i værkerne i Ribe Kunstmuseums samling, der rummer danske kunstværker i perioden 1750-1940.

Varighed: 45-60 min.
Pris: 650 kr.

Meld gerne jeres ankomst på forhånd, hvis I besøger Ribe Kunstmuseum uden at have booket en omvisning. Af sikkerhedsmæssige hensyn skal elever være under opsyn af en lærer under hele besøget.

Billeder, der fortæller historier

Sammen arbejder vi med forskellige redskaber og strategier til billedanalyse og taler om, hvordan kunstværker bliver til, hvorfor de ser ud som de gør, hvilke historier, de fortæller og hvad de betyder - i dag såvel som i tidligere tider.

Guldalderen i dansk kunst

Sammen ser vi på udvalgte værker fra tiden ca. 1800-1850 i dansk kunst. Vi sætter fokus på den historiske kontekst og undersøger, hvordan guldalderen kommer til udtryk i kunsten ved at se på forskellige malestile og motiver, såsom portrætter, landskaber og genremalerier. Man kan som udskolingsklasse med fordel arbejde med undervisningsmaterialerne, der via eksempler fra Ribe Kunstmuseums samling giver en god indføring i Romantikken og Det Moderne Gennembrud.

Det moderne gennembrud

Sammen ser vi nærmere på tiden omkring år 1900, hvor der i billedkunsten sker et oprør med guldalderens traditioner. Kunsten bliver moderne og vi analyserer værker af bl.a. Kristian Zahrtmann, Michael Ancher og Vilhelm Hammershøi. Man kan med fordel kigge på undervisningsmaterialet om Det Moderne Gennembrud inden besøget

Fotosafari i Ribe

Ribe Kunstmuseum inviterer fotointeresserede elever og lærere til en gåtur gennem Ribes fotografi-venlige gader. Her finder vi motiver i byens rum og lærer ved praktiske øvelser om detaljernes magt, om vinkler og billedopbygning. Omviseren giver tips til at skabe levende og gode billeder. Læs mere om fotosafarien her